zondag 29 maart 2009

fototentoonstelling Leuven Anders

Nog een kleine maand te gaan ...

We zijn nu volop bezig om ons project kenbaar te maken. En het begint te lukken, heb ik het gevoel.
Voor ons was dit nieuw : Geen van ons beiden heeft ooit een persoonlijke tentoonstelling gedaan. En als je hier zoveel tijd en energie in steekt, wil je toch ook dat er wat volk naar komt kijken. En dus had ik vooraf al gezegd dat we ons project moesten kenbaar maken naar de buitenwereld toe.
En dat hebben we dus gedaan : We maakten een affiche, schreven een persbericht, maakten nog een extra flyer-ke. En deze hebben we dus rond gestuurd.
In het kort gezegd ... half maart : de geschreven pers kreeg ons persbericht, toerisme Leuven en cultuur Leuven kregen dit ook, regionale radio en ROB (tv) werd op hoogte gesteld (mischien nog wat vroeg, maar toch ...), onze fotoclub kreeg als één van de eerste de nodige details, via het VBF kregen de fotoclubs ook een mailtje om te verdelen naar hun leden toe, ... en her en der laten we ook de nodige info achter op het internet (apug, facebook, ...)
Omdat we met opzet kozen om te beginnen op 25 en 26 april proberen we ook wat mee te liften met "erfgoeddag" en "week van de amateurkunst" ...
Er steekt hier wel veel tijd in, maar de trein is aan het rollen ... Als je op internet rondsurft, vind je her en der al iets van ons terug.
De eerste voorbeelden :
Leuk vind ik ook dat hier en daar bevriende fotobloggers ook een verwijzing zetten op hun eigen blog.
Voor de geschreven pers is het inderdaad nog wat vroeg, maar ik hoop ook hier in de laatste maand een paar berichtjes te kunnen krijgen.
Verder vertrekt er in de tweede week van april een mail met een uitnodiging naar al onze mailcontacten. Toch ook een kleine 400 personen ...
Tja, een fototentoonstelling houden ... er komt wel wat bij kijken. We hadden dit natuurlijk niet allemaal hoeven doen, maar je hoopt toch dat er wat mensen naar komen kijken.
Ik ben echt eens benieuwd ...

donderdag 12 maart 2009

Sandra en Rhune

Sandra en Rhune
Bovenstaand beeld maakte ik enkele weekends geleden thuis in de living. Gewoon aan het venster bij invallend licht. Ik vind vooral de sfeer heel mooi overkomen en ons Rhune heeft hier een geweldige blik ...

zondag 8 maart 2009

donderdag 5 maart 2009

Foto tentoonstelling Leuven anders

Om één en ander een beetje bekend te maken, hadden we ons voorgenomen om een persmap samen te stellen.
We hebben er niet echt ervaring mee maar we staken er het volgende in : een persbericht, onze affiche, onze bio's en enkele beelden.
Een tekst over jezelf te schrijven is niet zo gemakkelijk. Ons persbericht gaat als volgt :

AANKONDIGING

Fototentoonstelling ‘Leuven Anders’

… Leuven anders …

Onder de titel ‘Leuven Anders’ brengen fotografen Patrick De Baets en Peter Mockers Leuven in beeld . Aan de hand van drie zorgvuldig gekozen invalshoeken, stadslandschappen, kleine fotografie en mensen in de straat maak je kennis met hun krachtige beelden. Daarnaast tonen ze met panoramische veelluiken een unieke en dynamische kijk op stadspleinen en -terreinen. Beide fotografen brengen op een zeer sterke en treffende wijze zowel het historisch karakter en de hedendaagse architectuur van de stad in beeld.

Voor de tentoonstelling kan je terecht in de Sint-Norbertuspoort van de Abdij van Park te Heverlee. De tentoonstelling loopt van 25 april tot 10 mei 2009. Op zaterdagen van 13u30 tot 18u en op zon- en feestdagen van 10u tot 18u.

Ondanks de snelle digitale evolutie in de fotografie hebben zij voor dit project bewust gekozen voor het analoge fototraject. Deze fototentoonstelling is het resultaat van talrijke uren rondwandelen met open vizier en gewapend met zwart/witfilm op zoek naar datgene wat hen als fotograaf treft. De stad is voor hen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zij worden meer en meer geboeid door de manier waarop het licht zich in de stad gedraagt. Ze kijken dan ook vaak in grijstinten door hun camera naar deze kleurrijke wereld...

… fotocollectief ...

Vijf jaar geleden kruisten de wegen van Peter Mockers en Patrick De Baets. Samen delen ze een passie voor fotografie. Twee gedreven personen… Twee creatieve visies… Twee uiteenlopende invalshoeken… Twee technieken (analoog & digitaal)… De zoektocht om samen te werken op een professionele manier aan fotografische projecten kreeg een naam: “Fotocollectief”.

Fototentoonstelling ‘Leuven Anders’ door fotocollectief.
Sint-Norbertuspoort, Abdij van Park 7, 3001 Heverlee.
De tentoonstelling loopt van 25 april tot 10 mei 2009.
Op zaterdagen van 13u30 tot 18u en op zondagen van 10u tot 18u.

Voor bijkomende info contacteer:

[E] fotocollectief@hotmail.com

Foto tentoonstelling Leuven anders

Leuven anders
Meer dan een maand geen blogje meer. Toegegeven ... het is schandalig !!!
Er is echter een goede reden voor.
Zoals ik reeds enkele keren heb vermeld gaan we in april-mei tentoonstellen en dit vergt toch wel wat werk.
Dit project is gegroeid uit een stil verlangen : Ik heb wel al verschillende keren deelgenomen aan groepstentoonstellingen maar een eigen tentoonstelling is er nog nooit van gekomen. In mijn achterhoofd had ik altijd de wens om voor mijn veertigste zelf een eigen expo te kunnen hebben. En nu is het dan zover ... ( één jaar te vroeg)
Samen met Patrick heb ik anderhalf jaar gewerkt aan een project rond Leuven. We wilden Leuven op een andere manier in beeld brengen dan zoals iedereen Leuven kent. Geen foto's van ons stadhuis, geen Grote of Oude Markt ... maar Leuven anders ...
Samen kozen we een drietal onderwerpen waarrond we gingen werken : stadslandschappen, kleine fotografie en mensen in de straat. En als blikvanger hebben we enkele panoramische veelluiken gemaakt...
Ondanks het digitale tijdperk kozen we bewust voor het analoge traject .
We zijn oprecht fier om over enkele weken dus een zeventigtal bariet afdrukken te kunnen laten zien. Er is nog wel wat werk ... de foto's moeten nog opgeplakt en in passe-partout gezet worden en alles moet dan nog ingekaderd worden.
Hierboven zien jullie onze uitnodiging. Ere wie ere toekomt ... ontwerp : Patrick De Baets !