dinsdag 28 augustus 2007

Hosta



Zaterdag leverde ik in de tuin weer strijd tegen het onkruid ...


Bovenstaande opname wilde ik reeds lange tijd maken. De foto is een digitale kleuropname die achteraf in photoshop werd bewerkt. Eigenlijk heb ik de foto alleen maar omgezet naar een monochroom beeld en daarna door doordrukken en tegenhouden het accent naar het midden van het beeld gelegd.


Misschien had ik vooraf de plant eens moeten besprenkelen met water opdat er druppels op de bladeren zouden liggen? Het had misschien een finishing touch geweest ...

Hiep, hiep, hoera !!!



Onze Lander wordt vandaag 4 jaar !!!


Het feest hebben we afgelopen weekend gevierd. Het was het eerste verjaardagsfeest dat hij bewust heeft beleefd. Hij keek er dan ook heel erg naar uit. Of waren het eerder de pakjes ?


Hiep, hiep hoera voor mijne grote vriend !

woensdag 22 augustus 2007

Zee


We zijn net een paar dagen naar zee geweest.

Het was ondertussen zo'n 3 jaar geleden dat we nog op vakantie zijn geweest. We hebben er dan ook fel naar uitgekeken. Voor de kindjes, eigenlijk alleen onze Lander, hadden we een dag Plopsaland voorzien. Ook zijn we even in Brugge geweest. En voor de rest was het "dolce far niente" !

Het weer was niet echt optimaal maar we hebben het niet aan ons hartje laten komen ...

Nu is het terug aftellen ... In oktober gaan we weer naar zee !

dinsdag 14 augustus 2007

be-framed



Maandag bezocht ik de tentoonstelling "be-framed" in de campusbibliotheek Arenberg te Leuven.
Be-framed is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen afstuderende kunstenaars van de Hogeschool Sint-Lukas Brussel, de Katholieke Hogeschool Limburg en de Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre aan de ene kant en de studenten Culturele Studies van de Katholieke Universiteit Leuven aan de andere.

Het fotowerk was zeer divers maar toch van een constant niveau.


Maar wat de tentoonstelling zeker heel tof maakte, waren de citaten (meestal ivm fotografie in de ruime zin) die men had geplakt op de ramen die uitzicht gaven op een binnenplein. Ik ben geen groot filosoof maar sommige citaten gaven toch stof tot nadenken ...


Bijvoorbeeld :

"Intense momenten zou je in een doosje moeten kunnen steken opdat ze niet verloren gaan." Sara Theuwen
"Men is niet geïnterresseerd omdat het beeld de kijker zelf aanspreekt, maar omdat de foto toont wie de kijker zou willen zijn."
Ik vond het zeker de moeite waard ...

maandag 13 augustus 2007

Stella : old way, new way







Zondag morgen was ik op foto-uitstap door Leuven.



Zo kwam ik terecht bij de nieuwe gebouwen van Inbev. Het nieuwe gebouw is heel fotogeniek en ik heb er toch wel wat tijd gespendeerd. Ik zal zeker terug gaan om er ook nog eens wat zwart-wit (analoog) werk te maken ...

zaterdag 11 augustus 2007

Rhune




Mijn eerste post ...


Iets wat ik graag doe is portretten maken. En met 2 kleine kinderen thuis is dit natuurlijk een dankbaar onderwerp ...


De foto was oorspronkelijk zeker een halve stop onderbelicht. Maar mits wat photoshop -werk krijg je er toch nog iets goeds van.


Iso 1600 f5,6 1/60